Nyåret 2022- Verdensrommet
Etter nyttår har vi hatt tema "verdensrommet". Vi har laget et romskip på avdelingen som vi "reiser" til verdensrommet med og vi synger planetsangen. "merkur er den første og Venus nummer to" (...)   

BLÅBÆRSKOGEN BARNEHAGE UNDER PANDEMIEN.

GRØNT NIVÅ   Da er det som vanlig- alt er likt det du kan lese på vår hjemmeside. Vi er urbane, kjører T-bane til byen og går på teater og museer.
Vi har med barna i matlagingen -i hele prosessen. Vi inviterer foreldre til arrangementer som f.eks. kunstutstilling, Luciakaffe og sommerfest.
Vi samarbeider med nabobarnehagen, særlig vedrørende årets skolestartere.
Vi har alltid fokus på god håndhygiene og hadde håndvask hver morgen som rutine lenge før Covid 19

GULT NIVÅ       Barnehagen er så liten at alle kan være i en kohort og benytte hele inne- og utearealet, men det er restriksjoner vedrørende foreldremedvirkning, så henting og levering foregår kontrollert. Foreldre får ikke delta, bare rapporter og bilder fra våre arrangementer. Vi tar ikke T-bane til byen, men tar taxi til teater om de er åpne. Vi serverer varmmat i porsjoner, men barna kan ikke være med på prosessen.
Vask av leker og flater skjer daglig.

RØDT NIVÅ      Vi har da tre kohorter. Det er GUL, GRØNN og BLÅ kohort. Grønn og Blå er samarbeidende kohorter og har delt vår avlange garderobe greit inn i to soner. Gul kohort bruker nødutgangen og har fått en ny garderobe i tilknytning til denne. Uteområdet vårt er delt i tre med sperrebånd -heldigvis har vi så stor tomt at det er nok tomleplass for alle gruppene.
Blåbærskogen har på lik linje med de kommunale barnehagene i bydelen redusert åpningstid til 6,5 time for å kunne ha nok personal i hele åpningstiden. Uten bruk av vikarer.
Matservering opphører, foreldre leverer og henter ute- de har munnbind.
Personalet vasker leker og flater før og etter åpningstid og toalett/stellefasiliteter etter hver bruk.

Generelt renhold- Barnehagen vaskes hver dag etter stengetid av  renholdsfirmaet Accept. 

ISkunst 


Det er sprengkaldt ute, vi er på rødt nivå og er i små grupper. Bevegelsesfriheten er innskrenket og vi må ha det moro i egen kohort.
Vi farget vann og frøs ned i melkekartonger og andre former. Alle var med på 

alt- farging, fylling , og bygging.

Det ble til is på rekordtid😊

Hemmeligheten hvis man vil stable isblokker, er å lage slush av varmt vann +  snø. Det fungerer som lim og da kan man mure fine byggverk.

SKIKURS

Skituppkos

I Januar er alltid tilbud om skileik (=skiskole, langrenn) for barn fra 4 år og oppover. Maxitaxi henter oss i barnehagen og kjører oss opp til Oslo Vinterpark. Der står 4 skilærere parat og lærer oss å gå, stå, falle og reise seg. Vi lærer å gå fiskebein og ploge, kjøre i tuneller og på hopp og mye mer.

I barnehagen går de yngre barna på ski. De gjør mye av det samme som på skikurset, men med enda større voksentetthet. 

Midt i februar er det tilbud om alpinkurs- også det i regi av oslo Vinterpark. Maxitaxi henter og bringer og barna får tilpasset opplæring.     Med erfarne instruktører er progresjonen i læring formidabel.

I barnehagen har vi aking på programmet. Vi er heldige som har så mange bakker rundt oss

Vinterens tema er Eventyr 

Løven og musa var tema for de yngste i hele januar.

Et fint eventyr om at alle kan hjelpe hverandre. Noen ganger trenger de store hjelp fra de små-det er godt å kunne hjelpe. Vi har brukt store dukker og små figurer, dramatisert og fortalt- rollene blir byttet rundt og det er like gøy å være mus som å være løve

De tre bjørnene er tema nå i februar. Alle barna er involvert. Førskolebarna spiller teater for de yngre. De bytter på hvem som har roller og hvem som er musikere for det brukes instrumenter ved siden av – stor tromme for den størst bjørnen, liten tromme for mellombjørnen, triangel for den lille bjørnen. Gullhår, har hos oss skiftet navn til Gulljenta/Gullgutten har ulike instrumenter etter sinnsstemningen-glad, litt redd, trøtt.

De tre bjørnene har hatt slekstreff og da hadde alle med sin egen bamse hjemmefra. Menyen på slektstreff hos bjørner, er selvsagt GRØT

Her kan dere se familieportrettet som er laget av bølgepapp og spikret på veggen vår.

Snart skal de tre bjørnene på ferie- til JUNGELEN

Vi skal ha KARNEVAL torsdag 27. februar med jungeltema.. både bjørner og barn gleder seg til å forandre Blåbærskogen til en jungel.

Jul i Blåbærskogen 

Dette er Fjøsnissen. Han har lang tradisjon i Blåbærskogen. Hver desember kommer han. Han er morsom -og finner på mye gøy.

Her er han på vei inn av kjøkkenvinduet😊 Han gjemmer seg hver morgen og barna må lete etter han- han skriver lapper rundt omkring og har forslag til aktiviteter og artige sprell vi kan finne på.

Desember er en aktiv måned inne i barnehagen. Det er den eneste måneden vi er mer inne enn ute. Det er så mye som skal gjøres. 

Desember er også den eneste måneden der vi spiser mer kjøtt enn fisk og grønnsaker - Vi smaker nemlig på julemattradisjonene – medisterkaker og surkål, vossakorv og rotstappe, lefse og sylte og vi har barnas julebord der det er kalkun og stuffing på menyen. De voksne er kelnere.

Luciafeiringen er utendørs-tidlig om morgenen går vi i snøen i en sti opplyst av fakler frem til scenen vi har nederst på uteområdet vårt. Foreldrene står på fjellknausen vår og følger med. På scenen synger vi noen flere vinter- og julesanger og så serverer vi gløgg og lussekatter.

Vi lager mye fint, hører på koselige historier og lærer nye sanger. Selv om vi har mye på programmet, er vi opptatt av at desember skal være kos i rolige omgivelser. Selv om samfunnet er fullt av stress denne måneden, så skal barnehagen være et fristed fra stress, mas og jag.

FN-dagen 

HER ER PILOTEN SOM TAR ALLE BARN OG VOKSNE AV STED TIL ALLE DISSE LANDENE SOM NOEN AV OSS HAR ET FORHOLD TIL. SÅNN FÅR VI ANDRE LÆRE LITT OM DET OGSÅ.

VI SPILLER MUSIKK FRA HVER LAND NÅR VI LANDER DER.

OG TIL SLUTT SÅ SPISER VI DEN DEILIGE MATEN SOM VI HAR FÅTT FRA BARNAS HJEM.

Halloween

Litt om dagen: Det rant inn med vampyrer, pirater, flere typer superhelter, edderkopper, flaggermus, hekser, spøkelser, skjelett, drager, en formel 1 sjåfør, en dinosaur, en krokodille, en tiger og en løve hadde også funnet veien hit.

Gangen var mørk, det var ganske mørkt i første rommet, men helt som vanlig i de andre-greit å kunne velge

Våre faste fest -leker sto på programmet- stolleken er alltid populært. Inne-basket og inne-dartspill brukes også bare når det er noe spesielt og da er det stas.

En voksen hadde 4 barn av gangen på kjøkkenet, jobben var enkel, men kul->spagetti skulle tres gjennom pølsebiter. Da ville de se ut som knokler når det ble kokt….. og med ketchup på så ville menyen være passe creepy mente kokken. Dessuten liker alle pasta og pølser. ½ Bananer i anledning formet som spøkelser var en grei dessert. Se vedlagte bilder.

Ute har alle løpt av seg energi og nå kommer de inn igjen- og det ser ut som de fleste vil ha kostymene på igjen.