Snart tid for å søke barnehageplass

Sjekk ut om Blåbærskogen barnehage passer for ditt barn

Les mer
EVENTYRET OM
Vi holder på med temaene "vinter" og "dyr i skogen vår" og da har vi valgt å lese og dramatisere dette eventyret.
Les mer
TEATERTUR;
Hyggelig tur til Trikkestallen for å se "Snekker Andersen og julenissen".
Les mer
Blåbærskogen på teater-tur.
I dag koste vi oss ekstra i Blåbærskogen da vi fikk se de flinke skuespillerne på Trikkestallen fremføre det klassiske teaterstykket om Karius og Baktus!
Les mer
Dinosaurene har flyttet inn i Blåbærskogen!
Tross at de er utdødd for veldig lang tid siden har dinosaurene nå flyttet inn hos oss.
Les mer
Årets svømmekurs for førskolen.
Årets svømmekurs med førskolebarna er utrolig bra!
Les mer
Hele Norge og hele Blåbærskogen rydder!
I anledning den store nasjonale ryddedugnaden torsdag 3 mai var Blåbærskogen også ute i nærmiljøet og ryddet. Både barn og voksne er veldig engasjerte for å rydde opp og gjøre det fint rundt oss. Og ingen av oss skjønner at folk kan kaste søppel i naturen.
Les mer
Trollefest.
En naturlig fortsettelse av tema eventyr var jo Troll! Så derfor lagde vi trollekostymer til alle barna og hadde en heidundrande trollefest!
Les mer
OL i Blåbærskogen.
Vinterferie i Blåbærskogen var i år med OL tema.Dette var utrolig gøy for både voksne og barn. Spesielt skiskyting var veldig populært.
Les mer
Eventyr.

Blåbærbarna lager Askeladdens båt:

-Den som kan gå like godt til lands som til vanns og i lufta med.

Les mer
Skattejakt med førskolen og elgene.
I dag skjedde det noe spesielt på turdagen. Da vi hadde gått ut av barnehagen hang det et skattekart på porten..
Les mer
Hakkebakkeskogen i Blåbærskogen!
Barns medvirkning kom denne gangen til utrykk ved at vi valgte Hakkebakkeskogen som tema etter at barna hadde ytret stor interesse for det.
Les mer
Overnatting i Blåbærskogen.
Så var endelig dagen kommet til at førskolen skulle få overnatte i barnehagen. Noen hadde gledet seg så at tingene hadde stått pakket klar i tre uker. Men først dro førskolen til Teknisk museum. Antagelig Oslo sitt kuleste museum!!
Les mer
Bukkene Bruse på badeland!
I dag var de to eldste gruppene i Blåbærskogen på teater og så Bukkene bruse på badeland. Selv om trollet var littegrann skummelt var det utrolig gøy for alle å se teaterstykket.
Les mer
Påske med gul lunsj.
Nå nærmer påsken seg i Blåbærskogen. Og det blir jo ingen ordentlig påske uten gul lunsj :-)
Les mer
Teatertur for Blåbærbarna!
Trikkestallen har så mange herlige teater oppsetninger. Så nå har vi kastet oss over telefonen og bestillt teater billetter til alle Blåbær-barna. Vi gleder oss!
Les mer
Svømming med førskolebarna!
Nå er vi snart ferdig med langrenn og alpin kurs i Blåbærskogen og da følger som det pleier svømmekurs for førskolebarna.
Les mer
Halloween i Blåbærskogen!!
Tidligvaktene kom ekstra tidlig denne mandagen for å gjøre klart for Halloween for store og små. Så når ninjaer, kattepuser, hekser, vampyrer og fler banket på døren var det uhyggelig koselig i Blåbærskogen..
Les mer
Indianerne er kommet til Blåbærskogen!!

Vi synger mye at det var "10 små indianere", men nå finnes det 22 små indianere i Blåbærskogen! (Og 5 store indianere.)
Les mer
17 mai i Blåbærskogen Barnehage blir annerledes men topp!
I år har vi en litt annen form på feiringen av 17 mai i Blåbærskogen Barnehage. Men vi tror det blir kjempebra og vi gleder oss!
Les mer
Beachparty i Blåbærskogen!
Årets karneval blir i år med tema: Beachparty! Det blir en fest med både vann og strand og masse morro i et tropisk inneklima :-)
Les mer
Førskolepan 2015-2016
Blåbærskogen barnehage ønsker å sørge for at våre førskolebarn blir lærelystne, nysgjerrige, reflekterte, løsningsorienterte, solidariske og mest mulig "skoleparate". Barna går fortsatt i barnehage, så hovedparten av førskoleopplegget tar utgangspunkt i barnas leke og lærelyst. Men vi øver også på å fokusere og å ta imot en beskjed, og ikke minst på å ha friminutt ;-)
Årets førskolegruppe er en herlig gjeng på ti forskjellige personligheter og interesseområder. Og det er en fornøyelse å tilbringe tid sammen med dem.
Les mer
Her kommer litt info om årets 17-mai feiring i Blåbærskogen. Vel møtt.
Les mer
Rusken aksjonen 2015.
Tradisjonen tro deltar Blåbærskogen på Rusken aksjonen. Sist år var vi så flinke at vi ble Rusken-kjendiser, og kom på Ruskens egen hjemmeside. Se link på neste side. Så i år ble førskolen invitert til fest i Spikersuppa på den store Rusken dagen.
Les mer
Nå tilbyr Blåbærskogen også svømmekurs.
Som nytt i år tilbyr Blåbærskogen barnehage nå også svømmekurs. Kurset blir betalt av barnehagen og er et tilbud til femåringene. Etter første tur i bassenget med full oppslutning av barn, var både voksne og barn veldig fornøyd med opplegget.
Les mer
Teatertur;
Vi har vært en tur igjen til Trikkestallen teater på Torshov og sett et flott teaterstykke. Denne gangen var det "Mumitrollet og det usynlige barnet" som trollbandt publikum.
Les mer
Vi starter året med vikinger som tema.

Vi lærer om vikinggudene , har bygget vikingbåt, laget vikingdrakter, og besøkt vikingmuseer, mm.

Vi avslutter med vikingfest!

Les mer
Resyme av teaterforestilling

Torsdag hadde vi teaterforestilling i barnehagen. Tre dyktige skuespillere fra Liberman produksjoner entret vår utescene og spilte et spennende stykke for oss.

Les mer
Teatertur med 3-åringene
Vi dro avgårde med 10-banen. Tre voksne og seks barn. Alle hadde en voksen hånd å holde i. En tur i trygge rammer. 

Barna snakket på ‘ut- og innpust’ om muldvarper, hvor ofte de hadde lest boka, hvem som hadde lest for de, hvilken farge boka har… Samtidig så var det et tema at de andre barna skulle være i barnehagen og vente på dem – herlig!
Les mer