Bukkene Bruse på badeland!

Bukkene Bruse på badeland!
09-03-2017
I dag var de to eldste gruppene i Blåbærskogen på teater og så Bukkene bruse på badeland. Selv om trollet var littegrann skummelt var det utrolig gøy for alle å se teaterstykket.

BUKKENE BRUSE PÅ BADELAND

15 barn og 4 voksne hadde gledet seg i omtrent en uke. Endelig var dagen her.

Det gikk som smurt med T-bane og buss. Barna våre kan oppføre seg på kollektivtransport. Det var faktisk en eldre dame som kommenterte det i dag – at de var flinke, rolige og hørte etter!- det liker vi

Framme på teateret så var det tid til å spise niste og gå på toalettet før forestillingen. Veldig fint på Trikkestallen at de har god plass med flere barnebord i inngangspartiet. Vi var av de første gjestene som kom så vi fikk noen ekstra gode spiseplasser.

Først kommer det en myndig stemme over høytaleren som minner alle voksne om å stenge mobilen og at det ikke er lov til å ta bilder, så starter forestillingen som skal vare i 45 minutter. Boken er kortere enn det og det er alltid spennende hvordan de drøyer tiden uten å gå på bekostning av det autentiske. Barna må kjenne seg igjen ellers mister stykket legitimitet. Her løses dette i starten. Vi følger en bil med geiter som kjører på landeveien forbi blomster, sommerfugler, bier og trafikkskilt. Den brummer/bråker og da den forsvinner bak i kulissene hører vi at den ‘kræsjer’. Dette syns barna var veldig morsomt og lo høyt med.

Så kommer bukkene- helt sånn som vi kjenner de fra boka Derfra var det ganske likt- Bukkene diskuterer om de skal bytte bort det vante (setra) med det uvante (badelandet), Det er forvirring rundt behovet for dusj og badetøy. Den er festlig også for voksne. Vi kjenner igjen den strenge litt skjærende stemmen til haren som deler ut ordre litt ‘sånn er det bare’, ‘sånn har vi alltid gjort det her’, ‘det er ikke lov’. Men hun er veldig skjønn også den harepusen og storebror Bruse faller for sjarmen hennes etter hvert.

De bytter lett kulisser mens de spiller. Det kommer av at skuespillerne er synlige hele tiden på scenen. De er kledd som bakgrunnen (i ruter når de er inne i badelandet for å gå i ett med flisene der) og holder/styrer figurene med en spak bak i halsen. Uvant fordi vi på Trikkestallen er vant til at den delen er usynlig. Voksne satt og lurte på hva barna synes om det. Antagelig syntes de det var helt naturlig. Ingen har kommentert det enda. Vi vil ikke ødelegge opplevelsen med å diskutere det tekniske hvis ikke barna tar det opp.

Så kommer endelig Trollet! Han er stor. Ingen dukke, men et menneske i hel drakt. Han lignet litt på mose. Eller en busk. Han var nok skremmende for de på første rad. Vi tenkte oss det og hadde valgt oss plass midt i salen denne gang. Han bøllet med både haren og andre badegjester (en kul ugle, tre griser, far og sønn rev og en herlig ku) så de gjemmer seg. Han var ikke skremmende så lenge for barna i salen, for straks tok bukkene regien og muntre kommentarer haglet «Ærta bærta buse, trollet ha’kke truse» hjalp godt. Dette er en replikk barna kjenner godt fra boka Trollet vil sitte under sklia. De små brødrene Bruse ønsker at storebror skal gå først opp trappa, men da sier han bestemt «Vi gjør som vi pleier – minst først!» og sånn blir det – hver gang

Storebror har økonomisk sans og han syntes badelandet var så dyrt at han må gjøre alt det han har betalt for. «Jeg skal skli, men det tør vel ikke du din pingle» er utslagsgivende. Trollet klatrer oppover etter Storebror da han heller vil skli enn å sloss.

Trollet blir mindre og mindre på vei oppover. Vi ser han som en liten teddybjørn på toppen mens handlingen fokuserer på Lillebror og Mellombror som kommer susende gjennom sklietunellen. Sekvensen med å skli i tunell er lang med mange effekter. Til slutt kommer Trollet og bukkene skal vri sklia slik at trollet forsvinner. I boka suser han ut over balkongen og ut. Her vrir de sklia rett mot publikum, setter på vifta og så kommer det vannsprut (waw! overraskelse) på publikum.

Ingen ser noe mer til trollet! Og det blir fest. Alle dyra som rømte da trollet kom, kommer tilbake. Harepus deler ut Hawaiblomsterkrans til Bukkene Bruse og erklærer at de kan bade gratis hele sommeren, mens hun gir Storebror Bruse et kyss. Vi tror de får en fin sommer

Hilsen barn og voksne i Blåbærskogen