Overnatting i Blåbærskogen.

Overnatting i Blåbærskogen.
08-06-2017
Så var endelig dagen kommet til at førskolen skulle få overnatte i barnehagen. Noen hadde gledet seg så at tingene hadde stått pakket klar i tre uker. Men først dro førskolen til Teknisk museum. Antagelig Oslo sitt kuleste museum!!

Overnatting  i Blåbærskogen barnehage 7.-8.juni 2017.

Det var en spent og gira gjeng som ble igjen i barnehagen etter at alle var blitt hentet onsdag ettermiddag. Turen til teknisk museum hadde vært spennende med en lang reisetur frem og tilbake. Der var det mange ting man kunne se på, prøve ut og mange knapper og trykke på. For ikke å snakke om mange andre barn! Teknisk museum er et populært reisested for mange barnehager og skoler.

Etter at alle de andre hadde blitt hentet og vi hadde fått ryddet sånn at det kunne bli vasket fant vi frem et spill med masse spørsmål til barna. Og underveis i spillet skjedde det mye rart.

Plutselig stod det en tallerken med 5 små sjokoladekakestykker på det ene rommet. Hæ? Skulle vi spise desserten før middagen? Det var veldig rart.

Det var også en skattejakt etter noe rart. Og det rare var en magisk maling. Så tegningene våre lyste i mørket når vi gikk inn i kottet og slukket lyset. Det var veldig kult!

Vi hadde også tenkt oss å se film, men hadde glemt å skaffe film. Heldigvis hadde sommernissen (vennen til fjøsnissen) vært på ferde og gjemt filmen «syng» i barnehagen.

Før alle fikk lov å kreere sin helt egen pizza var det den klassiske prøve å bite i et eple i en skål med vann uten å bruke hendene. Kanskje noen av dere voksne også har gjort det som barn?

Det var veldig vanskelig å få tak i eplene i munnen selv om vi nesten dukket under med hele hodet til tider. Men det var veldig gøy selv om det var vanskelig!

Så var det klart for filmkveld og «syng». Mange av barna hadde sett den allerede et par ganger, men det gjorde ingenting. Det var en veldig morsom film.  Til filmen spiste vi både pizza og sjokoladekake til dessertJ

Etter at filmen var det tid for pysjamas og tannpuss. Det stor forskjell på hva barna sov i og i og hvilken rekkefølge de gjorde hva. Men etter å ha vært på svømming så mange ganger sammen så er det i hvertfall ingen av barna som er sjenerte lenger. De som brukte sovebleie tok også de på uten noe større greier omkring det. Og alle fikk tisset, fått en tannkopp og fikk børstet tenner godt og grundig av tannpusser-Marte.

Da vi var helt klar, og funnet fram alle kosedyrene (det var en flat Løve som hadde gjemt seg nederst i en bag) så krøp vi inn i soveposer og inn under dyner i den koselig sovekroken (ellers lesekroken) som Nicolay hadde ordnet så fint til for oss med madrasser og matter.

Det ble etterspurt en godnatthistorie, så det ble historien om Gruffalo ungen. Så da sa vi god natt til Gruffalo og til hverandre.

I løpet av natten lå vi alle så stille at alarmen ikke gikk på selv om alarmselskapet ikke hadde fått skrudd den av. Nicolay som sov i naborommet beveget seg litt mer og fikk lov å fortelle alarmselskapet kodeord mens vi sov videre.

Ingen begynte å gråte og savne foreldrene sine selv om det er litt rart å sove i barnehagen. Men heldigvis så er det jo et kjent sted med veldig kjente barn og voksne rett ved siden av.

Klokken 7.00 ble vi vekket av romstrering fra kjøkkenet. Det var Nicolay som ryddet litt. Det passet bra for da var det på tide for å stå opp og kle på seg, pakke tingene og spise pannekaker. Det var en veldig koselig og blid gjeng å våkne opp med -  topp stemning rundt frokostbordetJ

Takk for denne gang. Hilsen Marte og Nicolay.