OL i Blåbærskogen.

OL i Blåbærskogen.
21-02-2018
Vinterferie i Blåbærskogen var i år med OL tema.Dette var utrolig gøy for både voksne og barn. Spesielt skiskyting var veldig populært.


OL i Blåbærskogen

Barnehagen har hatt OL uke. Vi som ligger så flott til med hensyn til akebakker og skiløyper og bruker dette daglig, valgte i  OL uka å  fokusere på andre disipliner for å gjøre det enda mer spennende. Curling høres vanskelig ut og skiskyting voldsomt, men Blåbærvarianten er enkel, trygg og morsom. Rent teknisk foregikk det slik:

Skiskytting på Blåbærvis:
Personalet gikk opp to løyper ute, en rød lang og en gul kort – og alle som skulle skyte  måtte gå langrenn først. Målskiven var en stor papp-plate med tre hull- deri var det tredd tre 10liters bøtter. En med naturlig stor åpning som ga 1 poeng, en med litt mindre som ga 2 poeng og 1 med enda mindre som ga 3 poeng. Dette var plassert inne på et av bordene, slik at ingen ‘kuler’ skulle bli borte i snøen. Barna sto ute og skjøt gjennom vinduet
Det ble brukt et lekegevær type Nerf med gummipatroner.
En ansatt satt rett innenfor vinduet og holdt skiskyttervåpnet vårt stille. Barna valgte selv hvilken blink de ville sikte på og fikk tre forsøk hver. Alle fikk poeng- helt uten juks. De to som fikk flest poeng, var faktisk to av de yngste  😊

Curling på Blåbærvis:
Vi har en scene på uteområdet vårt. Der er det ikke snø, så gulvet er flatt nok og med en plate av papp oppå ble det glatt nok. På platen malte vi rød og blå sirkel.
Curlingstenene i Blåbærskogen er fryst vann med fargene gul og rød i passende skåler.
Barna deltes i par. To og to – hvor en kostet og en sendte is-stenen av gårde i retning de malte sirklene. Alle parene ble heiet frem- stor jubel.