Blåbærskogen på teater-tur.

Blåbærskogen på teater-tur.
04-10-2018
I dag koste vi oss ekstra i Blåbærskogen da vi fikk se de flinke skuespillerne på Trikkestallen fremføre det klassiske teaterstykket om Karius og Baktus!

Blåbærskogen på teatertur.

Det var 18 barn i barnehagen som gledet seg til å gå på teater. Vi tok T-banen kl. halv ti og kjørte helt ned til Majorstua. Alle barna hadde en venn å holde i hånda og gikk fint etter hverandre på rekke. Da vi kom til teateret var det først stengt. Oj- oj- da trodde vi en stund at vi måtte spise ute i regnet, men så kom en dame og åpnet. Det var bra for vi var ikke kledd for utevær og det startet akkurat å regne….

I foajeen på teateret er det små bord og stoler som passer perfekt for barnehage lunsj. Etter to skiver brød og en rask do-tur var det klart for forestilling.

Først kom det en dame som sa hun var teaterdirektør- hun introduserte forestillingen og ba alle hjelpe til med å blåse ut lyset. Så kom de to tann-trollene og forestillingen var tro mot boken, bortsett fra at de hadde lagt til ekstra gøy når Baktus klatret opp og Karius holdt på stigen. Han var alltid redd for at Baktus skulle prompe… mye latter😊
Etter at Karius og Baktus hadde seilt på havet på leting etter nye tannhull å krype inn i og teppet gikk ned, kom de fram og mottok applaus. Først inviterete de barna til å synge med dem. Etterpå prøvde de å overtale barna til å spise loff og å spytte ut tannkrem, men ble stoppet av teaterdirektøren og barna i salen som ropte nei.

Et par syntes det var litt skummelt og så forestillingen litt lenger unna- på vei ut mot foajeen. Det fungerte fint- der var det ikke skummelt. Noen sovnet som forventet på vei hjem. 40 minutter på buss/bane kan tære på noen og enhver😊


I morgen skal vi lese/dramatisere eventyret om Karius og Baktus her i barnehagen så får vi bearbeidet dagens opplevelse.