EVENTYRET OM "DYRENE I SKINNVOTTEN"

SKINNVOTTEN

 

Vi har i hele februar jobbet med dyrene om vinteren og vi går dypt inn i eventyret SKINNVOTTEN- jeg forstod ved henting i går at det er et eventyr som er ukjent for mange.

Kort fortalt så er det en mann som går tur med hunden sin i skogen en vinterdag. Når det blir kveld og litt mørkt oppdager han at han har mistet den ene votten sin. Det er for mørkt til å lete så han bestemmer seg for å vente til neste dag. Da kommer en liten mus og kryper inn i votten- et perfekt sted å sove for en liten mus. Musen heter Pilemus Silkehår og hun får mange besøkende i løpet av natta.

Det er: Friskefrosk Langelår, Haremann Hoppsadans, Revemor Silkesvans, Ulven aldri Mett, Villsvinet Trynebrett og Bamsefar Labbediger. Alle sprør:

‘’Hvem er det som bor i denne votten?’’

‘’Pilemus silkehår, og hvem er du ‘’
‘’Friskefrosk Langelår, kan jeg få bo her?’’

‘’Ja da bare kom ‘’

Så er de to stk i votten……………så kommer de alle i tur. Det blir litt trangt så når bamsen kommer sier de først nei, men han vil så gjerne og de slipper han inn. I boken så ligger de der til mannen kommer neste morgen og de skremmes av hunden, men vår versjon er at det er så trangt at den lille musen må sove på snuten til bamsefar og det kiler så veldig at han tilslutt nyser- nyser alle ut av votten. Da er det morgen og eieren kommer og finner votten sin- han er forundret over at den er varm- den som har ligget i snøen hele natten. Barna ler og synes ikke det er rart😊

 

Eventyret er flott å spille. Rollene byttes om og det er stor innlevelse. Ingen av barna har vegret seg for å ha rolle😊 Nå er lesekroken omgjort til vott så nå kan vi spile mye mer resten av måneden.

 Publisert/ published: 18-02-2019