Resyme av teaterforestillingDet startet med at søskenparet Ravn og Rose spiste frokost og hørte på radio. Der sa de at man hadde funnet en ny planet som lignet jorden.

Barna syntes det hørtes spennende ut. Da de senere gikk ut for å leke fant de noen rare metallbiter i hagen. Smarte barn skjønte straks at det kunne være rester av et romskip.

Senere hørte de gråt og traff den litt rare utomjordingen Marsela.

Hun var stor og Orange med store Orange briller. Ravn lo og sa hun var rar, men Rose sa at sånt sier man ikke for da blir noen lei seg.

De ble venner med Marsela som kommer fra nettopp den planeten de snakket om på radioen. Hun var blitt kastet ut av planeten av den onde heksen Snerkla som nå bestemte over halve hjemplaneten hennes. Marsela lengtet hjem til mamma. Ravn og Rose er to positive og optimistiske barn som vil alle vel og selvfølgelig går i gang med å bygge et romskip og det er fort gjort.

Litt problemer oppstår på Marselas planet. Det er bl.a vrient å finne rett vei.

Og så møter de den onde Snerkla. Hun lignet litt på stemoren til Snehvit, men hun hadde to store følehorn i tillegg. Hun tar Ravn til fange og plasserer han i et bur som Hans i Hans og Grete. Da er det litt skummelt, men så ordner Rose opp, Ravn blir befridd, Mersela finner igjen moren og alt er bra. Da vi tror at alt er slutt kommer en overaskende vri:

Vi hører gråt på nytt. Denne gangen er det Snerkla som gråter.

De empatiske barna blir beveget av gråten og spør om grunnen. Det viser seg at Snerkla er ensom! Hun sier at ingen liker henne.

Hun får da en lekse om at man må være litt snill og hyggelig for å få venner. Det var en god ide synes Snerkla som løper glad vekk med hodet fullt av nye ideer.

Barna returnerer til jorden akkurat tidsnok til aftensmaten.

Publisert/ published: 06-10-2014