Teatertur; "Mumitrollet og det usynlige barnet" 19 mars 2015.

Blåbærskogen på teatertur Fredag 19.mars

Alle møtte tidlig og vi dro avgårde med picknick kurv full av ferske baguetter, juice og kaffe.

Vi fikk følge av mamma’n til Edvard til T-banen og mamma’n til Martine på T-banen. Vi satt litt spredd , men vi som satt lengst frem opplevde noe som fikk betydning for alle etter hvert. Først fant vi en hatt, som tilhørte en eldre dame som hadde byttet plass. Senere fant Jo en gul pengeseddel mellom setet og vindu – gul..waw 500,- kr!! Det var også damen sin. Så stakk Jo hånda ned en gang til og vips- en blå pengeseddel – blå..200,-kr betyr det. Ikke verst det heller. Den samme damen ble kjempeglad og fant fram en rød pemgeseddel =100,- kr som vi skulle få. Det ble raskt bestemt at det skulle gå til is etter teaterforestillingen

Vi spiste og koste oss i foajeen før forestilling. Vi var tidlig ute og kom først inn og dermed fikk vi de plassene som var helt først

Forestillingen begynte med at Tootikki spilte på trekkspill. Han (skuespilleren var en hun, eldre dame) var fortelleren og gikk ut og inn i historien. Det var han som kom med den usynlige jenta- Ninni til mumihuset. Hun hadde bodd hos sin tante som ikke likte henne og som var ironisk hele dagen. Han forklarte hva ironi er – man sier noe og mener noe annet. Alle i mumihuset var enige om at det var kjmpeslemt.

Vi møter Mumimamma, mumipappa, mumitrollet og lille My. (de er alle dukker og lett gjenkjennelige) De har hver sin måte å nærme seg Ninni på. Noen er gode og da kommer litt av henne til syne, andre er mindre gode. Det er spesielt lille My som gjør ting som har motsatt effekt og da forsvinner hun igjen. Etter hvert når hun føler seg ønsket og likt og får litt av mumimammas hemmelige mikstur, får Ninni den selvtillitten og troen på seg selv som hun trenger. Det viser seg at humor er den aller beste medisinen.

Barna våre satt som tente lys under hele forestillingen. Etter på gikk Jo og Calle på butikken og kjøpte is. Den koste vi oss med utenfor før vi tok bussen hjem. Vi gikk av på Majorstua og tok T-banen. Hjemme fikk vi på uteleketøy i en fei og fikk vært ute og lekt en times tid før em-mat og sangstund avsluttet dagen.

God helg til dere alle. Hilsen Calle, Nicolay, Martine, Marte og Erika
Publisert/ published: 16-04-2015