Rusken aksjonen 2015.

Rusken dagen med førskoleklubben.

Kvart over ti torsdag 16 april stod 8 spente barn, og to nesten like spente voksne, på t-bane perrongen og ventet på T-banen.

Vi hadde vært så heldig å bli invitert til Rusken-dagen nede i sentrum som takk for vår formidable innsats i å samle søppel og kildesortere forrige år.
Rusken hadde kommet til barnehagen vår et par dager før med egne Rusken vester. De voksne var ikke så glad for at Blåbærskogen barna skulle ha prikk like vester som alle de andre barna, men det ble fikset lett ved at vi skrev navn og telefonnummer på vestene.

Onsdagen er dagen hvor vi har et utvidet førskoleoplegg i Blåbærskogen med to "klassetimer" med et friminutt i mellom. Da var det også tid til å øve på "Rusken-sangen" og til å se en liten video av MGP Henrik som også skulle opptre på Rusken-dagen. 

På T-banen ville barna gjerne høre et eventyr. Og det ble fortalt et eventyr om en Robotkjempe som levde ute i havet og spiste søppel. Alle barna, og en del av de andre passasjernen, satt som fortryllet og fulgte med.

Vi kom frem til Egertorget i god tid, så vi hadde tid til å leke litt før vi gikk i tog sammen med alle de andre barnehagene og skolene ned til Spikersuppa og Rusken-scenen.

Der hadde vi litt tid til å spise matpakke før underholdningen startet.

På scenen dukket det opp mange prominente mennesker. Det var Ordføreren, Miljøvernministeren og lederen for Rusken.

Hanne Krogh sang mange kjente barnesanger sammen med et barnehagekor. Og hun fikk også besøk av Bettan så de kunne synge "La det svinge la det Rock and Roll" sammen. Hun avsluttet sitt show med "Rusken-sangen" som alle var med å synge på.

Etter Hanne kom et fyrverkeri av en MGP vinner, Henrik. Han var god til å skape god stemning og få barn og voksne til å danse med. Og det var nok mang et ungpikehjerte som ble litt blødt. Han hadde hvertfall masse sjarme!

Som siste nummer var det et slags "Stomp" band. De brukte alt mulig "søppel" til å tromme på. Søppelbøtter, bilfelger, blikkbokser o.l. Veldig tøft opplegg.

Da hele showet var ferdig hadde Rusken lagd en hel Rusken-landsby med forskjellige leker og konkurranser.

Barna fikk fx. prøvd seg på Rusken-skolen og vant hver sin Rusken-caps, vi gjettet på hvor mange korker det var i noen sylindere, og vi ryddet opp i havet og mye mer.

Alt i alt en herlig innholdsrik tur og dag som gir masse motivasjon og glede til å fortsette med å være Miljøhelter og rydde søppel og kildesortere!

Takk for en flott tur. 

Link til Ruskens hjemmeside finner du her.Publisert/ published: 16-04-2015